Ugrás a főoldalra!

Horgászat és wellness a Hotel Vinumban

Amennyiben szeretné azt, hogy a horgászat családi program legyen, ahol akár a gyerekek is megismerhetik horgászat szépségeit és örömeit, akkor Önnek Kiskőrösön a Vinum Wellness Hotelben van a helye.
Tavunkhoz egy csónakunk is a rendelkezésükre áll, hogy ne csak a partról, hanem közvetlen közelről is élvezhessék a horgászat szépségeit.
Horgász tavunk gazdag halállományban bővelkedik. Szerencsésebb vendégeink akár 10 kg-os zsákmány kifogásának élményeivel is gazdagodhatnak!
Élelmiszerbiztonsági okokból és előírások miatt a kifogott halakat a szálloda munkatársainak nem áll módjában elkészíteni, de ha vendégeink szeretnék ezt az általunk biztosított felszereléssel, eszközökkel megtehetik és elkészíthetik hallakomájukat szabadtéri sütőhelyeinken.
Kiskőrös tágabb környezetében több lehetőség is adódik a horgászat szerelmeseinek. Míg jó időben a horgászat, a séták, esetleg a csónakázás a fő program, télen a lékhorgászattal próbálkozhatnak a kedves vendégeink. A horgászathoz nélkülözhetetlen csali és egyéb kellékek beszerzéséhez a szállodánktól kb. 2 km-re található horgászboltot ajánljuk.

Programok és látnivalók környezetünkben

További információért kattintson a program nevére

+ Kiskőrös a szőlő és a bor városa

A mezőgazdasági gyökerekkel rendelkező város jelentős bortermelő vidék. Még ma is sokan foglalkoznak szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. A kiskőrösi és a hozzá tartozó járás településeinek borászataiban minőségi alföldi borok készülnek, melyek megállják helyüket úgy a hazai, mint a nemzetközi piacon. A borvidéken 64 szőlőfajta található. A látvány pincészetekben európai színvonalú kóstolóhelységekben sok turista megfordul. Szállodánkban megismerkedhetnek a helyi borok legjavával, megtapasztalhatják, hogy a kunsági bor a mindennapok bora.

Vinum

+ Kiskőrös termálfürdő és strand (szállodánktól 2 km)

A termál- és strandfürdő Kiskőrös város belterületén, zöldövezetes, parkos környezetben helyezkedik el. Európában elismert kiskőrösi gyógyvíz kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi, degeneratív és nőgyógyászati megbetegedések eredményes gyógyítására. Nagy sókoncentrációjú, nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos, jódos-brómos héviz, melynek flór tartalma is jelentős.

Vinum Vinum

+ Lantos borház-Soltvadkert (szállodánktól 9 km)

A Kunsági borvidék legújabb látványpincészete, ahol birtoklátogatással, pincesétával egybekötött borkóstolókkal és csodás élményekkel várja az idelátogatókat. A látványpincében megtekinthetik vendégeink a kézműves borászat munkaeszközeit, a család szőlőbirtokait pedig az érdeklődők igény szerint lovas kocsival, sárkányrepülővel vagy akár off-road járművekkel is felfedezhetik.

+ Petőfi szülőház és Emlékmúzeum (szállodánktól 1,3 km)

A világon a legismertebb magyar költő, Petőfi Sándor 1823. január 1-jén Kiskőrösön született. Édesapja hentes-és mészárosként a megye egész területét bejárta, így környékünk Petőfi - emlékekben gazdag. A költő szülővárosában sikerült eredeti állapotában megőrizni és autentikusan berendezni a szülőházat, létrehozni egy Európa-szerte is különleges műfordítói szoborparkot, egy színvonalas irodalmi múzeumot, melynek része egy kisgaléria is. A szülőház a XVIII. században épült, első szobája a család bútorait őrzi, nyitott kéményes konyhája korabeli edényekkel van felszerelve, az udvari terem a kiskőrösi tartózkodás és a keresztelés relikviáit, dokumentumait mutatja be. A szülőház udvarán ma is látható a jégverem, is itt áll a világ első köztéri Petőfi - szobra is. A két múzeumot a műfordítói szoborpark köti össze, ahol jelenleg 14 - Petőfi verseit is fordító - elismert külföldi költő szobra áll. Az új irodalmi múzeumban helyet kapott a mintegy 16.000 lakosú város története, itt látható multimédiás és hagyományos feldolgozásban a Petőfi - életmű, és láthatják, hogyan él tovább a költő Kiskőrös és a világgondolkodásában, mindennapjaiban, emlékeiben. A múzeum emeletén a galériában a költő életéhez vagy életművéhez kapcsolódó képzőművészeti kollekció látható. A város központjában még egy impozáns, egész alakos Petőfi -, és egy Szendrey Júlia - szobor őrzi a költő emlékét.
A múzeum együttes része még a Szlovák Tájház is, mely a XVIII. század elején Kiskőrösre telepített szlovákság életmódját, öltözködési és kulturális tradícióit mutatja be.

Vinum

+ Közúti Szakgyűjtemény (szállodánktól 2 km)

A Közúti Szakgyűjtemény 1968 óta mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit. Ez a gyűjtemény az országban egyedülálló kiállítási anyag. A közel 8500 kötetes szakmai könyvtár és az 1800 darabos térképtár is a kiállítás része.
Egyik legértékesebb kultikus közlekedési eszköz is itt található, mégpedig az 1976-os Robog az úthenger című filmsorozatban szereplő gőzúthenger „jön Józsi az úthengerrel”.

Vinum

+ Old Car Museum (szállodánktól 100 m)

A veterán autók múzeuma szállodánk szomszédságában található. A Kiskőrösön az Old Car Museum különleges látnivalója Magyarországon egyedülálló klasszikus autó- és motorgyűjteményével, valamint az üvegfalon keresztül megtekinthető restauráló műhelyével. A múzeum nemcsak látványosság, ahol a kiállított járműveket megcsodálhatják, többek között az első „benzinnel hajtott automobil”-t, a Benz Patent Motorwagent, hanem különféle interaktív eszközök, időszaki kiállítások és egy 3D-s mozi is gondoskodik az idelátogatók tartalmas és kellemes időtöltéséről. Legyen szó akár családi, baráti, vagy egyéni kikapcsolódásról.

Vinum

+ Pintér Művek Hadtörténeti Múzeum és Haditechnikai Park- Kecel (szállodánktól 11 km)

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum keceli Haditechnikai Parkja a Pintér Művek területén Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű gyűjteménye. A közel 1500 haditechnikai eszköz között harckocsik, páncélozott szállítójárművek, műszaki kiszolgálójárművek, lövegek, tüzérségi lőszerek, munkagépek és számos légi jármű, vadászgépek, bombázók, szállító gépek, helikopterek, rakéták találhatóak több mint 3 hektáron. E mellett kézifegyver történeti kiállítás, tüzérségtörténeti kiállítás, szoborpark és makett kiállítás ad méltó képet a magyar és magyar vonatkozású hadtörténelemről.

Vinum

+ Szűcsi erdő (szállodánktól 3,5 km)

A kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Területének déli része a 92 hektáros Szűcsi-erdő, ahol mintegy háromszáz növényfaj él, és állatvilága is igen gazdag. A védett növényvilág paradicsoma, a város természeti környezetének egyik legnagyobb büszkesége. A terület néhány szigorúan védett folt kivételével szabadon látogatható.

Vinum

+ Vadkerti-tó (szállodánktól 11 km)

Soltvadkert legvonzóbb idegenforgalmi nevezetessége a Vadkerti-tó, mely szállodánktól 11 km-es távolságra található. A szomszédos településhez vendégeink akár kiépített kerékpárúton is eljuthatnak. A tó mintegy 75 hektár nagyságú, vízcsepp alakú, legmélyebb pontja 2,3 méter, átlagos vízmélysége pedig 1,23 méter. Fenekét laza és finom szemcsés iszap borítja, vizének kémiai jótékony hatása van a reumatikus bántalmak enyhítésére. A sekély víz gyorsan követi a levegő hőmérsékletének változásait, nyáron viszonylag hamar felmelegszik, télen korán befagy. A térség egyik legkedveltebb fürdőzőtava és horgászparadicsoma. A tóparton több vízibicikli-kölcsönző, trambulin, teniszpálya, futballozásra alkalmas tér, vidámpark és óriáscsúszda áll rendelkezésre. A tó szomszédságában a családi fitness és kalandpark aktív kikapcsolódást biztosít az odalátogatóknak.

+ Szent Korona cukrászda-Soltvadkert (szállodánktól 9 km)

A fagylaltjáról és csodálatos süteményeiről országosan híres impozáns Szent Korona Cukrászda irodalmi kávéház is egyben. A hely 2005-ben megkapta az év cukrászdája címet. Kihagyhatatlan programként ajánljuk kedves vendégeinknek.

+ Lovaglás-Jeep túra – Kaskantyú (szállodánktól 13 km)

A vadnyugati stílusú élet és lovaglás szerelmesei valóságos földi paradicsomra bukkanhatnak a Kiskunsági Nemzeti Park és az orgoványi ősborókás határán, a csodálatos természeti környezetben fekvő Ranch-en. A környék remek adottságai nyújtják a túraútvonalakkal átszőtt, mintegy 10000 ha-os terület vonzerejét; amiből megközelítőleg 4000 ha háborítatlan ősborókás, ahol akár jeep-túrán is részt vehetünk, vagy napokig lovagolhatunk úgy, mint a Vadnyugaton. Ehhez hozzáadódik a homokos talaj, így minden évszakban biztonságosan lovagolható. A természet közelsége nagyszerű időtöltést nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Vinum Vinum

+ Kerékpározás

Szállodánk 16 darab kerékpárral (4 darab gyermeküléssel) teszi még élménytelibbé a fenti programokat, melyek nagy része kiépített kerékpárúton is megközelíthető.

Vinum

+ Extrém lehetőségek városunkban

Négy évszakos korcsolyapálya.
Sétarepülés hőlégballonnal,- sárkányrepülővel, siklóernyőzés.

Vinum Vinum Vinum Vinum
|